Vil du lære mere om vores arbejde og de liv, vi har berørt? Dyk ned i vores historier fra Malawi, Etiopien, Gaza og Tyrkiet, hvor støtte har gjort en forskel. Fra at styrke børnehavers udvikling til at hjælpe sårede i konfliktramte områder – hver donation tæller.

Chilenza fra Malawi vil gerne være matematiklærer.

Chilenza - Malawi

Chilenza er fem år, bor i det sydlige Malawi med sin familie og elsker at bruge tid i børnehaven. Her kan de nemlig gynge, danse og lære om alt muligt spændende, inden de skal i skole. Det skal Chilenza snart. Og hun glæder sig.

Hun drømmer om at blive lærer og undervise i matematik, når hun bliver voksen. Sammen med Malawi Røde Kors støtter vi børnehaver i Malawi forat styrke børnenes udvikling og trivsel. Og det hjælper familien. For hendesforældre får mere tid til at fokusere på deres landbrug og arbejde.

Abadit, blind siden barndommen, bor i Sheraro, det nordlige Etiopien, med sin datter Feven.

Abadit - Etiopien

30-årige Abadit har været blind siden hun var et lille barn.

Da konflikten ramte hendes landsby Sheraro i det nordlige Etiopien, hvor hun bor med sin datter Feven, kunne hun ikke se, hvad der foregik, men hun kunne høre bomberne falde. Og hun frygtede, at de ville ramme hende og hendes datter.Så de flygtede. Og da der igen kom fred, vendte de tilbage. Men de kunne ikkelængere bo i det samme hus, for det tilhørte en mand, som hjalp dem. Og hen blev dræbt under konflikten. Abadit og hendes datter er en af de familier, som vi har støttet sammen med Etiopisk Røde Kors, så de kan dække deres akuttebehov.

Danske Martin, krigskirurg på Røde Kors' felthospital i Gaza, har behandlet og opereret 9-årige Farah, der blev såret af granatsplinter.

Farah – Gaza

Danske Martin er krigskirurg og har arbejdet på Røde Kors' felthospital i Gaza i en måned seks uger. Her har han behandlet syge og sårede og hjulpet børn til verden.

9-årige Farah er en af dem, Martin har hjulpet. Hun blev ramt af granatsplinter for syv måneder siden. Hun blev i første omgang behandlet på et andet hospital, hvor hun fik en stomi, men den gik der infektion i. Farah havnede på Røde Kors' felthospital for lidt over en uge siden. Martin har opereret hende, og hver dag går han stuegang ved hende for at tjekke hendes helbred. Farah har det heldigvis bedre, fortæller han.

Vi har hjulpet 7-årige Eulyl og hendes familie med husly, mad, vand og psykosocial støtte efter jordskælvet i Tyrkiet.

Eulyl - Tyrkiet

Vi har hjulpet 7-årige Eulyl i Tyrkiet. Efter jordskælvet flyttede hun nemlig på et af vores midlertidige shelters, som er drevet af vores kollegaer i Tyrkiet.

Eulyl boede her sammen med sin mor og bedstemor, som alle fik husly, mad, vand og psykosocial støtte. Sammen med vores Tyrkisk Røde Halvmåne har vi hjulpet børn og voksne med at bearbejde den voldsomme oplevelse efter jordskælvet i Tyrkiet og Syrien.